Cyrene Shea Yağı

Hamilelik Çatlakları
Eskiden beri kullandığım içeriklerin doğal olup olmadığına çok dikkat eden biri değilimdir. Tabi ki paraben ve benzerlerinden uzak durmaya çalışıyorum ancak bir ürün organik diye çok iyi ve sağlıklı olacak inancına sahip değilim. Fakat hamileliğimle birlikte bu durum değişmeye başladı. Hamile olduğumu öğrendiğimde ilk yaptığım şey internetten bebeğe zararlı olabilecek kozmetik içeriklerini araştırmak olmuştu. Bunun sonucunda çok sevdiğim salisilik asiti hayatımdan çıkardım önce. Sonrasında çatlak oluşumunu önleyici ürünlere yöneldim. Bu konuda sevgili Başak çok yardımcı oldu bana sağolsun. Kendi araştırmalarıma dayanarak ve onun da önerisiyle organik shea yağı almaya karar verdim ve şuradaki yazımda da bahsettiğim gibi Lila kutu'dan Cyrene shea yağı satın aldım.

Öncelikle Cyrene'in sitesinde bu ürün hakkında neler dediğine bakalım;

%100 Saf, Bitkisel ve Doğal Shea Butter
Doğal SPF 3 Güneş Koruyucu
Derinlemesine nemlendirir, yeniler ve besler
Tüm cilt tipleri için uygundur. %100 Saf: sentetik kimyasal maddeler, yapay esanslar, paraben, kimyasal koruyucular, petrokimyasal maddeler içermez. Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir. Kullanım şekli: Doğal olduğu için soğuk havalarda katılaşabilir. Uygulamadan önce parmaklarınızla ısıtınız. Özellikle cildinizin güneşten veya soğuk havalardan kurumuş ve çatlamış bölgelerine olmak üzere nazikçe tüm vücudunuza uygulayınız. Gerekli görüldüğünde işlemi tekrarlayınız. Günlük olarak kullanılması tavsiye edilir.

Hamilelik Çatlakları

Bildiğiniz gibi bu tarz ürünler belli bir sıcaklığın altında kaskatı oluyor, oda sıcaklığında yumuşamaya başlıyorlar. Ürünü ilk aldığımda katı kıvamdaki bu yağı nasıl kullanacağımı bilemedim :) Fakat korkmayın zamanla uygulamaya alışıyorsunuz. Ben 2 hafta boyunca bu ürünü severek ve gönül rahatlığıyla kullandım. Özellikle karnımda ve göğüslerimdeki gerilmeden kaynaklanan kaşıntıyı aldı. Kaldı ki doktorumun dediğine göre bu kaşıntılar çatlakların geliyorum deme şekliymiş. Yenisini sipariş etmeyi planlarken ürünü kullandığım yerlerde kızarıklıklar oluşmaya başladı :( Acaba nereden kaynaklanıyor derken yağdan şüphelendiğim için kullanmayı bıraktım ve kızarıklıklar birkaç gün içerisinde kayboldu :( Sanırım sabah akşam yüksek miktarda uyguladığım için cildim bu yağa hassasiyet gösterdim. Şu an vazelin yerine ellerime kullanıyorum manikür yaparken ve herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Dediğim gibi çok beğendiğim bir ürün oldu ancak bende alerji yaptığı için aldığım amaca hizmet etmeye devam edemedi. Ben yine de hamilelik sonrasında yeniden bir şans vermek istiyorum kendisine.

Ürün fiyatı : 29 TL, ürün hakkında farklı yorumlara Lila Kutu'nun web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Sevgiler...

Yeni yazılar için takip edin!




5 yorum:

  1. Aaaa, alerji mi yaptı, çok şaşırdım... ya vücudun bu dönemde neye tepki vereceği belli olmuyor :( Benim ilk hamileliğimde de kakao yağı alerji yapmıştı. Benek benek olmuştu göbeğim. Kesince düzelmişti. Ve geçen yine, bu sefer dirsek içimde denedim (bir arkadaşım elindekini bana hediye etmek istemişti de) ve yine dirseğimin içi kızardı. Belki sen de kullanmak istediğin ürünü dirseğinin içinde deneyerek test edebilirsin. Şimdi ne kullanıyorsun çatlak için? Ben FreshLine'dan Caramel-Vanilla Bpdy Butter almıştım Canan Hanım'ın önerisiyle (aklımda Shea vardı ama Canan Hanım aklımı çeldi!) ve çok memnunum. İstersen sana minik bir kaba koyup denemen için yollayabilirim. Beğenirsen hemen sipariş ederiz. Öptüm çok!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başakcımmm aslında ben ürünü beğendim ilk başta da bir sıkıntı yaşamadım dediğin gibi ama bir süre sonra benekler çıktı kırmızı kırmızı :) sanırım bu kadar doğal bir ürünü vücudum kaldırmadı xD Uzun süredir Bio Oil kullanıyorum çok iyi geldi bana hiç çatlağım da oluşmadı. Doktorum karnına ne kullanıyorsan böyle devam et dedi. Ama önerin için çooookkk teşekkür ederim. Çok öpüyorum sizi ve Çınar'ı.

      Sil
  2. Ben Loccitane'dan minik boyunu aldım 8 ml, dudaklarım için. Yalnız o kadar katı ki kulak çöpü ile kazıyarak kullanıyorum resmen. Kullanımı zor geldi biraz. Bunların whipped denilen versiyonları var, kullanımları daha rahatmış yapıları yumuşak olduğu için. Sanırım onlardan alıcam ben. Bu arada gripten dolayı soyulan burun kenarlarını süper onarıyor o kabuklu görünüm iki günde gitti :) Bu da ufak bir detay olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur'cum bu o kadar koyu kıvamlı değil aslında ilk başta kaskatı ama parmaklarınla üzerini ovuşturup ısıtınca eriyor hemen o nedenle o kadar zorlanmadım. Dediğin gibi kuruyan, soyulan yerler için birebir :) Ama whipped versiyonları da araştırmalı

      Sil
  3. Merak ettiğim bi üründü yormlarınız ve bilgiler için tesekkur ederim :) Bana da beklerim...

    YanıtlaSil

 

Videos